Brabants Dagblad 9-10-2017 Editie Oss

 
Van links naar rechts Frank van Pelt, Koen Duiven (boven), Rob Wapenaar (zittend), Dirk Olyslagers (staand achter) en Tom Hoogenboom (zonnebril). © BD / Peter van Huijkelom

Lithoijense zeilers verrassen op EK:'Droom is uitgekomen'

LITHOIJEN - Gerekend werd op een plek in de top-20, een notering bij de beste vijftien teams zou al een hele prestatie zijn. Ongekend was de vreugde daarom bij de vijf zeilers van de Lithoijense watersportvereniging De Maaskant op het EK zeilen begin oktober. 

In Hongarije eindigden Frank van Pelt, Tom Hoogenboom, Rob Wapenaar, Koen Duiven en Dirk Olyslagers knap als zevende. ,,Een plek in de top-10 was onze droom. Die is nu dus uitgekomen", zegt Ossenaar Van Pelt.

In vier dagen moesten zij in een veld van 48 boten meerdere wedstrijden varen. De kroon op het werk volgde op de laatste dag, toen de Nederlanders een race in de klasse J24 wisten te winnen. Van Pelt: ,,We waren voortdurend in gevecht met de Grieken. Het was een spannende strijd, die wij uiteindelijk in ons voordeel beslechtten. Daarmee kreeg een voor ons geweldige week een passend slot."

Helemaal uit de lucht vallen kwam de eerste plek in de laatste race niet. De hele week hadden de zeilers al laten zien in al het geweld overeind te kunnen blijven. Zo finishte ze een keer als zevende, zesde en vierde. Daartegenover eindigden ze ook een keer als 21ste. Dat het EK niet zomaar een wedstrijd was, bleek wel uit het feit dat er meerdere zeilers met olympische ervaring meededen.

,,De start bij zeilen is heel belangrijk", legt Van Pelt uit. ,,Een goede start is letterlijk het halve werk. Je ligt in het begin met 48 boten naast elkaar. Iedereen probeert op het startsein met veel snelheid weg te zijn. Als je in de tweede linie komt te liggen, krijg je veel vuile wind van andere boten. Het is heel moeilijk om er dan nog bij te komen. Je moet er meteen bij zitten, wil je in de top-10 eindigen."

Voorbereidingen Europese Kampioenschappen 2017

De voorbereidingen zijn in volle gang!

Doormiddel van diverse wedstrijden afgelopen jaar hebben we ons vooral gemotiveerd. Onlangs hebben we nog enkele avonden getraind op de club en is de boot er uit gehaald. Nu flink schuren aan de onderkant en poetsen. Een kleine lijst met klusjes moeten er gedaan worden en dan op naar Hongarije!

2017

Wij wensen iedereen en alle zeilers een geweldig 2017 met vele mijlen, veel wind, veel plezier en goede resultaten!

HNY 2017

MaasCup 2016

De MaasCup 2016 zit er weer op! 
Geweldig gevaren, enorm veel plezier en we gingen hard!!! 

Het evenement bestaat uit een tweetal weekenden in verschillen havens; Maasbommel & Lithoijen. Hier worden wedstrijden gevaren door allerlei kajuitboten; groot, klein, snel, minder snel, met veel zeilen, minder zeilen, veel mensen of zelfs met twee. 
Resultaat: 4 hele mooie eerste plaatsen! (vier paaltjes in de mannen hun woorden). 
In de fotogalerie een kleine impressie van de 4 super dagen. Met dank aan Maarten van de Broek als fotograaf.

Maascup 2016

European Championship 2016

Europeans 2016 logo

Het nieuwe team staat klaar, de boot is in orde, de administratie voltooid, nu nog gaan! 

12 augustus 2016 vertrekt team JOOL naar Plymouth waar het europees kamioenschap 2016 J24 word gevaren. 

Wil je op de hoogte blijven van de inschrijvingen, uitslagen of andere bezigheden rondom dit evenement? 
Deze website, de Facebookpagina of de officiele European Championship J24 in de gaten! 

VAN UDEN RECO

Team JOOL heeft zich ingeschreven voor de Van Uden Reco te Stellendam.vanudenreco

Volg ons op onze Facebookpagina voor het laatste nieuws!

 

Bijna klaar voor het nieuwe seizoen 2016

winterprojectDe laatste loodjes wegen het zwaarst!

Afgelopen winter zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen. En geheel verrast zijn we begonnen met de aanschaf van een andere J24. Hier liepen we tegenaan welke optisch vele malen beter was en op papier lichter weegt zonder een krasje of iets. We kijken er erg naar uit om hiermee komend jaar hard mee te gaan varen.

Team JOOL Nederlands kampioen 2015

Team JOOL heeft het Nederlands kampioenschap op 19 en 20 September naar zijn hand gezet. In Hoorn is gestreden voor de bewuste "wimpel" welke door het KNWV wordt erkend. Deze hangt vol trots in het clubhuis van onze thuishaven. Met een perfecte reeks eentjes stak team JOOL er dit jaar met kop en schouder bovenuit.

ZIE FOTO'S 2015

ZIE RESULTATEN 2015

World Championship 2015

In een veld van 52 ervaren J24 zeilers hebben wij de 38ste plaats gehaald in de J24 World Championship.

Hiernaast een leuke film van het WK te Boltenhagen, Duitsland.

 

 

 

 

 


 

A Design from GT-WebDesign